Telefon: 021/417 484

Čakre

ČAKRE BALANSING

čakre

 

Čakre su važna energetska čvorišta u telu koja koordiniraju energijama između fizičkih,emocionalnih i duhovnih aspekata tela. Bilo koja od čakri moze biti blokirana te na taj način zarobljena energija ne može normalno da cirkuliše te taj deo tela može biti blokiran, čak i oštećen. Balansiranjem od strane ovog aparata te blokade se otklanjaju.

Više  čakre upracljaju duhovnom i mentalnom ekspresijom.(krunska,čeona-treće oko i grlena)

Niže čakre upravljaju fizičkim  potrebama.(solarni plexus,sakralna-trtična i bazna čakra)

KRUNSKA ČAKRA:vezana za duhovnost.Kad nije u ravnoteži ova čakra ,te osobe su zbunjene,senilne,dosadno  im je i ponekad gube  identitet.

TREĆE OKO(ČAKRA ČEONA) je psihički centar,utiče na razmišljanje,intuiciju i ravnotežu između stvarnosti i mašte.Kad nije u ravnoteži dovodi do nesanice,hroničnog umora,depresije i nedostatkom upornosti.

Kad je hipereaktivna ova čakra,osoba se preterano može naći u svetu  fantazije.

GRLENA ČAKRA:je centar za komunikaciju,istinu,govor i samoizražavanje.Kad nije u ravnoitećži,komunikacija može biti izrazito smanjena-stidljivost  do potpune  blokade,a ovakve osobe mogu imati i problem sa grlom,pa čak i česte infekcije.

SREDNJA  ČAKRA(SRČANA): obezbeđuje most između ova dva nivoa.Predstavlja centar za izražavanje ljubavi,kako za sebe ,tako i za druge i oko sebe.Kad je u ravnoreži omogućava duboku vezu sa svima  i saosećanje prema drugim ljudima i životinjama.Ako ova čakra nije u balansu,takvim ljudima nedostaje ljubav i mnoge životne odluke,olako utiču na tu osobu,jer im ljubav na žalost nije bitan faktor u donošenju odluka.

Gornje čakre:

SOLARNI PLEKSUS:bitna je za emocionalni život,,jak osećaj volje,identiteta i poverenja.Kada je van balansa dovodi do niskog samopoštovanja,nepoverljivosti i nestabilnih emocija.

SAKRALNA-TRTIČNA ČAKRA:je centar za kreativnost i seksualnost,strast,odlučnost i intuicija.Kad je u disbalansu,osobe  su veoma neodlučne i imaju poremaćj u seksualnoj sferi koju mogu da postave isuviše ispod emocionalnog.

BAZNA  ČAKRA:je bitna za "uzemljenje"(zato je bitan kontakt sa zemljom),opstanak i instinkt.Kada je u disbalansu osoba se oseća uznemireno,a može imati i vrtoglavicu

 

Sve informacije i zakazivanje pregleda:

Ordinacija za kvantnu medicinu "VUČUREVIĆ"

Branimira Ćosića 6, Novi Sad

021/417 484  065/ 5501 563