Telefon: 021/417 484

HORMONI

HORMONI

 

hormoni
Hormoni su grupa hemijskih materija koje učestvuju u fiziološkoj regulaciji metaboličkih procesa u ćeliji , delujući u malim količinama. Deluju samo na metaboličke procese koji se dešavaju u ćeliji i njenim delovima, utiču na njene funkcije kao i na transport materija kroz ćelijsku membranu. Oni su hemijski glasnici koji se luče u ndokrinim zlezdama direktno u krv. 


Zbog unošenja u organizam sintetičkih hemijskih jedinjenja putem vazduha,hrane i vode (aditivi,dodaci cigaretama,genetski modifikovani…) koji su hormonski aktivna jedinjenja koja prave haos u telu,menjaju se hormonske poruke u telu jer se inkorporiraju u normalne hormone ili zauzimaju njihova mesta na receptorima (organima ka kojima je usmerena njihova aktivnost) . Oni menjaju naše kvantno energetsko polje menjajući frekvencije,destabilizuju DNK .


ESTROGEN je hormon koji je normalno prisutan u svakom organizmu i reguliše mnoge fiziološke procese,a najviše rast i reprodukciju.

KSENOESTROGEN je jedna supstanca iz okruženja koja je hormonska štetočina i imitira prirodni estrogen tako što zauzima njegovo mesto na hormonskim receptorima. Oni mogu da imitiraju estrogene, i androgene, znači i muške i ženske polne hormone. Deponuju se u masnom tkivu tako da kontinuirano ometaju funkcionisanje polnih hormona, te utiču na plodnost čak i razvoj ploda.
 

KSENOESTROGENI SE NALAZE U: sredstvima za održavanje domaćinstva, aerosolima, deterdžentima, lekovima, lubrikantima, farbama, pesticidima, sintetičkim tkaninama, plastici, vodi, jer sadrži hemikalije, vazduh je zagađen otrovima iz industrijskih postrojenja...

 

Ordinacija za kvantnu medicinu "VUČUREVIĆ"

Branimira Ćosića 6, Novi Sad

021/417 484 , 065/ 5501 563